Oeganda

In Oeganda kan je alles terugvinden wat reizigers in Afrika zoeken: het Maangebergte, glinsterende meren, talloze rivieren en watervallen, moerasland, grasvlaktes, tropisch regenwoud en natuurparken met diverse soorten wild. Olifanten, leeuwen, luipaarden, nijlpaarden, buffels, zebra´s en de unieke Oegandese kob kan je in de parken aantreffen, maar vooral in het Queen Elizabeth National Park, het meest wildrijke park van het land.

Maar vooral de berggorilla´s en de chimpansees zijn populair in Oeganda. Een bezoek aan deze bedreigde primaten laat zonder twijfel een grote indruk achter. Het Kibale Forest kent de grootste variëteit en concentratie van primaatsoorten in oost-Afrika. Ook vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Oeganda. Oeganda is één van de landen in Afrika met de meeste vogelsoorten; meer dan 1000 soorten komen er voor, waaronder de zeldzame en schuwe shoebill stork (schoenbekooievaar) als één van de 150 endemische vogelsoorten.

Oeganda is nog steeds een exclusieve bestemming. De traditionele gastvrijheid en de aanstekelijke lach van de Oegandese bevolking zal ieders hart verwarmen!

Meer informatie kan je terugvinden via deze link: http://www.uganda-travel.eu/